zondag 15 december 2013

Sinterklaas!

Sinterklaas is weer in het land! Wij hebben dan ook 2 weken gewerkt rond het thema Sinterklaas!

Sinterklaas komt naar onze klas en wij willen hem op gepaste wijze ontvangen! Wat hebben wij allemaal gedaan:

Wie is Sinterklaas? Wanneer komt hij? Welke kleren dragen Sinterklaas en Zwarte Piet? Wat komen zij doen? Waar woont Sinterklaas? Hoe komen zij in ons huisje? Hoe heet het paard van Sinterklaas? Hoe ziet het huis van Sinterklaas eruit? Je ziet heel wat vragen! Wij hebben dan ook heel wat gedaan!

We begonnen ons thema met een waarneming: de kleren van de Sint en Zwarte Piet. Wat draagt Sinterklaas als hij gaat slapen?




We vertelden uit het grote Sinterklaasboek. Waar woont de Sint?, Hoe ziet de stoomboot eruit? Wat gebeurt er allemaal in de boot? Wat is een stoomboot en welk geluid maakt hij?

Knutselwerkje Sinterklaas!

Sinterklaas heeft een baard (plukjes watten kleven) en een mijter met rood (scheur en plak techniek) en goud (stempelen). Zijn gezicht is roze (vingerverven).




Het zetten van de schoen!
We hebben een schoen nodig! Een wortel voor het paard, een glaasje water voor Sinterklaas en een appel voor Zwarte Piet en onze brief!

In volle concentratie aan het werken!









Als Sinterklaas en Zwarte Piet komen, zou het wel leuk zijn als we een liedje kunnen zingen:

Liedje: 'Over de zee'

Over de zee! Over de zee! Daar komt een stoomboot aangevaren! Over de zee! Over de zee! En (*Sinterklaas) gaat mee! * Kan je zelf aanvullen vb.: Zwarte Piet gaat mee of Marieke of Amber of...

Liedje: 'Pietje Wiebelneus'.


Ik ben Pietje Wiebelneus, zeg kijk eens naar mijn neus! Als je wil dan gaat hij op en neer, soms gaat hij weg, soms komt hij weer. Soms staat hij recht, soms staat hij krom, soms doet mijn wiebelwiebelneus een beetje dom!

Wist-je-dat Amber verzot is van dit liedje en altijd heel erg moet lachen met het pietje!

De Sinterklaasliedjes van Kaatje.

Wist-je-datje: Marieke heel het liedje van 'Zie ginds komt de stoomboot' kan zingen! Marvin zingt dan weer elke dag het liedje van de dagen van de week en als ik een liedje niet meer weet, kan ik altijd om hulp bij MichaĆ«l!

Zwarte Pieten kunnen heel erg goed springen, gooien, klimmen,....













Wist-je-datje: Yigit heel erg goed met ballen kan gooien! Of dat Leni heel erg goed kan klimmen! Sofia kan heel goed op de trampoline springen!

Wij willen ook een pietenmuts zoals Zwarte Piet!




Zwarte Pieten kunnen heel erg goed pakjes door de schoorsteen gooien!


Sinterklaas is een periode van gezelligheid, samen liedjes zingen, verlangen naar zijn komst...
De peuters waren toch heel erg onder de indruk! Wij hebben van Sinterklaas een trein gekregen voor in de klas, 2 stokpaarden en een prinsessenkleedje!

Wachten op zijn komst....


 Ja! Ik zie hem!


Toch een beetje bang van al die Zwarte Pieten!

 Sinterklaas krijgt van iedereen een handje!




 Samen zingen of... vooral juf die zingt! :)



Wist-je-dat Marvin, Yigit en Jessica heel erg veel van paarden houden en dat Edith en Marieke verzot zijn op het prinsessenkleed!

Het was een hele gezellige periode om samen rond Sinterklaas te werken! Wij hebben er van genoten. Op naar nog een gezellige periode: Kerstmis!