maandag 14 oktober 2013

De bonte kleuren!


We hebben de voorbij dagen heel wat ontdekt over de kleuren! Elke dag werkten we rond een bepaald kleur. ( net zoals elke dag bij ons een bepaald kleur heeft)
Maandag = blauw
Dinsdag = rood
Woensdag = geel
Donderdag  = groen
Vrijdag = paars
Zaterdag en Zondag = wit
 
 

Elke dag zaten er speelgoedjes verstopt in Jules zijn rugzak in de kleur van de dag! In de kikker zijn bek zat er deze keer geen speelgoed maar gekleurde doekjes. We leerden de kleuren via een liedje: 'Kikkertje, kikkertje wat heb jij nu gegeten. Wat zit er nu weer in je bek ik zou het willen weten' De kinderen mochten dan een doekje uit de bek van de kikker halen en de juiste kleur benoemen of de kleur aantikken voor wie het benoemen nog te moeilijk was.
 
 

 
 
 
We knutselden mama vis naar aanleiding van ons boekje 'Klein wit visje'. Dit prentenboek gaat over een wit visje die een mama heeft met heel veel kleurtjes en die afscheid leert nemen van al zijn kleurrijke vriendjes in de zee. 

 
Ook het boekje 'De bonte kleuren' van Jules kreeg een plaatsje in onze klas. Jules ging samen met zijn papa zijn kamer schilderen en hij mocht zelf kiezen welk kleur! Hmm geel of blauw Jules wist het niet. Ze kochten dan maar beide kleuren en wat ontdekten ze: de muur werd groen!

Wij wilden ook wel eens 'toveren' en gingen met scheerschuim, gele en blauwe verf aan de slag! Mengen maar!

 

 

 
 
Vrijdag was het 'dag van de dieren en mochten wij naar 'de dierentuin' van de lagere school gaan kijken. Katten, konijnen, een hond, een muis, hamsters, spinnen, kikkers, een slakkenrace, je laten schminken in je lievelingsdier,... We hadden heel wat te zien!
We sloten ons thema af met ons vast Tik Tak moment rond de kleuren! Ik ga dit vrijdag eens proberen te filmen dan kunnen jullie het ook eens zien! We maakten ook de kleurenvogel uit 'Tik Tak'. Hopelijk vinden jullie hiervoor een mooie plaats want ze waren er heel trots op!


Super! 'Nee juf ik zelf doen'! ;)
 
 

Aangezien het deze week 'Week van het bos is' zullen we deze week werken rond 'Blaadjes vallen overal'!

Deze week hebben we onze eerste jarige in de klas! Jessica wordt 3 jaar!

 
 Dankjewel voor de lekkere cake! We hebben ervan gesmuld!