maandag 4 november 2013

Blaadjes vallen overal

Voor week van het bos vond ik het belangrijk om vooral heel veel buiten te zijn. Elke dag trokken we onze laarzen aan en gingen we naar buiten.

Zo mochten we samen met de kinderen van de derde kleuterklas noten rapen bij de dokter niet ver van onze school.


 
Noten rapen is zo leuk dat we besloten om er een hoekje van te maken. Nu kunnen we elke dag noten rapen!De volgende dag gingen we op zoek naar stokken, blaadjes, eikels maar vooral onze (Mega Toby) laarsjes uittesten in al die plassen!

 
Met al die schatten maken we gewoon ons eigen bos. Klei kneden tot het zacht genoeg was om al die vondsten uit het bos in het klei te duwen.
 
Wist je dat je met noten ook heel erg lekker dingen kunt maken:
 
We vertelden het boekje 'Jules in het bos' en' Wouter Kabouter' en leerden zo wat woorden bij over het bos.
 
Ook hebben we vele malen het liedje 'Op een grote paddenstoel' gezongen. Het liedje heeft toch nog een aantal dagen in mijn hoofd gezeten in de herfstvakantie :)
Tot grote vreugde van de peuters hebben we dan ook het kabouterpopje gemaakt waarmee wij een spelletje speelden. Wij leerden de ritmestokjes kennen. Als de kabouter keek mochten wij heel luid met onze stokjes spelen maar als de kabouter in zijn paddenstoel kroop mochten de stokjes geen geluid meer maken.

 
Wat moeten wij eigenlijk aandoen in de herfst? (lotto-spel)
 
Op kabouterzoektocht in het park. De peuters zochten kabouters die ons leidde naar een kabouterschat.
                                                        


de kabouterschat!!!

Yigit wou ook heel graag de kabouter dragen maar Edith zag hem het eerst. Gelukkig mocht Yigit de kabouter ook eens eventjes vasthouden van Edith! :)
Feest op school! Om de vakantie goed te kunnen starten bouwden we een klein feestje! Met al de kindjes en juffen van de kleuterschool deden we ochtendgymnastiek! Dan nog even spelen in klas voor we opnieuw getrakteerd werden op pompoensoep gemaakt door de kinderen van juf Ine. Na de middag toen al dat eten terug wat was gezakt, hebben we popcorn (corncorn volgens de kindjes ;) ) gemaakt samen met de peutertjes van juf Natalie.
Een doos die kon toveren. Genieten!
Er zijn nog een aantal foto's onderweg! Geniet van de vakantie en na de vakantie komen er heel wat vriendjes bij! Wij gaan van 5 naar 9 :)!
Welkom Marvin, Marieke, Amber en Leni!
Na de vakantie zullen wij werken rond 'Ik mag knuffelen'.