zaterdag 8 maart 2014

'Carnaval'

Verhaal: Jules viert carnaval! Het is carnaval op school. Jules verkleedt zich als nar, zijn zus gaat als prinses. Maar de narrenkap ligt niet meer in de verkleedkist. Treurig gaat Jules naar school. Maar van wie krijgt hij een narrenkap? Wie is er ook als nar verkleed? Het is de schooldirecteur!

Op de zolder van mijn oma staat een oude, bruine koffer vol met verkleedkleren! Wat zit er allemaal in die koffer? Wie zou dat dragen?


 Marieke
 Edith
 Michael
 Leni

 Malvine
 Liza

 Amber

 Elias
 Jude

Jude en Yigit
 Marvin en Leni (van Leni mag iedereen eens het kroontje aandoen willen of niet :) )

Visueel associatiespel: Ik leg verschillende carnavalskostuums op het tapijt en de peuters moeten het bijhorende attribuut/masker zoeken.

Maken van dierenmaskers: de peuters mogen zelf kiezen welk masker ze willen maken.
Geluidenspel: Ik leg de verschillende maskers op tafel en bespreek ze samen met de peuters. Als ze het geluid horen, moeten ze het juiste masker nemen en het geluid nabootsen.

Aan de hand van het verhaal van Jules bespreek ik de personages:
We kijken naar een aantal fragmenten van Assepoester waarin ze naar het bal gaat en waar ze samen met haar prins op het bal danst. Zo komen we te weten welke kleren een prinses/ prins draagt, hoe dat we kunnen zien hoe iemand een prins of prinses is, hoe ze stappen/dansen, ...Aanleren liedjes prinses en lied een prins voor jou:Bewegingsliedje: 'Steek je vinger in de lucht.'

Andere liedjes: kaboutercarnaval en de kabouterpolonaise

De peuters mochten kiezen welk hoofddeksel ze graag willen maken. Een kroon, een narrenhoed, een piratenhoed, een politiepet,...  Keuze genoeg dacht ik maar ze kozen toch wel allemaal voor een politiepet of kroon zeker! :)

 Amber, Liza, Marieke, Edith en Leni kozen om een kroon te maken met confetti.
 Jude, Elias, Yigit, Marvin, Michael en Malvine kozen om een politiepet te maken.

De laatste dag voor de vakantie is het carnavalsfeest op school! Alle kleuters en de juffen gaan allemaal verkleed naar het feest! Ik dacht om al wat verkleedkleren in de klas te leggen met de hoop dat iedereen zich dan zou willen verkleden! :) Zie hier enkele leuke kiekjes uit de klas!


Maskers maken: Alweer 2 winnaars :)

Een vogel:

De andere peuters kozen voor een Venetiaans masker!

Carnavalsfeest op school!


 Vlinder Leni, prinses Edith en prinses Marieke!
 Sommigen zien het al helemaal zitten anderen moeten nog even wennen aan al dat enthousiast geweld!
 Mega Toby Yigit!
 Smurf Marvin!
 Bumba alias Malvine

 Michael en Elias!


 We zijn klaar voor het feest! Nu nog eventjes wachten tot al dat eten in de zaal staat!
 Toch al even een dansje om in de sfeer te komen! De turnzaal staat klaar met heel wat gezonde hapjes!

 Aanvallen!


Je begrijpt waarom de kinderen niet veel fruit en koekjes meer hebben gegeten :) Het was een super feest! Dankjewel aan al de mama's en papa's voor al dat lekkers!

Na de vakantie zal onze klas nog wat groter worden want er komen 4 nieuwe peuters bij! Welkom Mauro, Mats, Olivia en Lili!